woensdag 22 mei 2013

xbox One-games kunnen ook digitaal verkocht worden

iedere xbox One-game komt met een eenmalige activatiecode en kan via een nog onbekende systeem digitaal verkocht worden
dat meldt Microsofts Phil Harrison
tegenover Kotuka.


De eenmalige activatiecode moet via internet gekoppeld worden aan de Xbox Live-account van de koper. De code geldt voor de console in het algemeen en is dus niet specifiek gebonden aan één gebruiker.

Volgens Harrison is het dus niet zo dat familieleden of vrienden die gebruikmaken van dezelfde console, een spel meerdere malen moeten aanschaffen.

Met betrekking tot een andere Xbox Live-account om een game op te spelen, zoals het geval is bij tweedehands verkoop, moet er een nieuwe activatiecode aangeschaft worden. Harrison meldt tegenover Kotaku dat de eerder door Wired genoemde kosten hiervoor, neerkomen op de volledige prijs van de game bij nieuwe titels. Het spel moet effectief dus opnieuw worden aangeschaft. 

Online tweedehands verkoop

Daarmee lijkt fysieke verkoop van tweedehands Xbox One-games uitgesloten te worden. Microsofts Larry Hryb meldt echter op zijn blog dat het wel degelijk mogelijk is om spellen via retail te verkopen. Daarbovenop gaat Microsoft de mogelijkheid aanbieden om de spellen digitaal te verkopen dan wel ruilen. Waarschijnlijk wordt een game dan losgekoppeld van zijn eerste eigenaars Xbox Live-account en is deze voor hem niet langer speelbaar.

Wat de vergoeding hiervoor wordt, is niet bekend. Op deze manier zou Microsoft zowel zichzelf als uitgevers nog een deel van de marge op een game kunnen toekennen, waar die bij de fysieke tweedehandsmarkt volledig op naam van retailers komt.


Door: gamer.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten