woensdag 22 mei 2013

extra kosten voor spelen tweedehandse games op xbox One

Dat meldt Wired. De website legt uit dat deze conclusie logisch volgt op het feit dat ieder spel op de harde schijf geïnstalleerd moet worden. Het is aannemelijk dat hierbij een koppeling aan een Xbox-account verplicht is, anders zou een oneindig aantal Xbox One-eigenaars één retailexemplaar kunnen installeren en spelen.

Aangezien het koppelen aan een tweede Xbox-account geld kost, moeten tweedehands kopers dus een aanvullend bedrag neertellen.

Microsoft heeft overigens niet direct bevestigd dat dit het geval is. Wel zei het bedrijf dat iedere retailgame van de Xbox One geïnstalleerd dient te worden. Ook maakte het kenbaar dat er extra kosten verbonden zijn het koppelen van titels aan een tweede Xbox-account.

Geen Xbox 360-games, niet altijd online

De Xbox One blijkt verder niet in staat omXbox 360-games af te spelen, dit vanwege de grote verschillen in technische architectuur tussen de twee apparaten. Het apparaat hoeft in tegenstelling tot voorgaande geruchten niet altijd met hetinternet verbonden te zijn. Wel is de bewegingsgevoelige camera Kinect, die bij iedere Xbox One geleverd wordt, verplicht.  

Door: Gamer.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten